Puhdas Päijät-Häme

Puhdas Päijät-Häme ja Roska-Riikkis

Puhdas Päijät-Häme luonnonsuojeluyhteisön roskatalkoot ovat yksityisille ja yrityksille suunnattuja roskankeruu tapahtumia, joiden päämäärä on saada yhdistettyä voimamme yhteisen hyvän, eli puhtaamman elinympäristön puolesta.

Roskaaminen on valtava taakka luonnolle, ihmisille, eläimille sekä valtiontaloudelle. Tulevassa kaikkea tätä yhä enemmän. Roskan kerääminen ja siten roskan "näkyväksi" tekeminen on tehokas tapa muuttaa asenteita ja on nopea konkreettinen ympäristöteko.

Tiesitkö, että roskaa keräämällä voimme tukea myös tiedettä?
Talkoissa kerätyt muovikorkit toimitetaan Lahden yliopistokampukselle ekotoksikologian tutkimuksiin. Tutkimuksen toteuttaa Helsingin yliopiston Ekosysteemit ja ympäristö tutkimusohjelma.

Kuka Puhdas Päijät-Häme luonnonsuojeluyhteisön takana on?
Lahtelainen Roska-Riikkis, joka on ympäristövaikuttaja siinä missä kuka tahansa. Riikan mielestä jokainen pienikin ekoteko on vaikuttamista ympäristön hyvinvointiin. Yhdistyessään yksittäiset teot muuttuvat positiivisen muutoksen massaksi. Niinpä yhdessä tekeminen on voimakkain muutosavain puhtaampaan Päijät-Hämeeseen.

Keskitymme roskiin, koska se on helppo ja nopea ympäristöteko, jota kaikki voivat tehdä.

Yhteisö talkoilee yhdessä itsensä, luonnon sekä tulevien sukupolvien hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena on olla arjen aikuisia, jotka näyttävät lapsille ja nuorille tekevänsä konkreettisia tekoja paremman tulevaisuuden eteen.

- Otetaan perheen pienimmät myös mukaan talkoisiin, ikätasonsa mukaisesti. Jokainen voi osallistua oman kykynsä mukaan. Roskien keräämisestä voi tehdä niin urheilullista kuin haluaa, tai kevyttä. Ei haittaa, jos ei pysty itse keräämään, auttaa voi muullakin tavoin. Haluan, että voimme aidosti iloita työmme tuloksista, kun roskat ovat vihdoin pois luonnosta, kertoo Riikkis.

Roska-Riikkis
Puhdas Päijät-Häme yhteisö on kerännyt syksyn 2019 aikana yli 2000 litraa roskia pois luonnosta.
Puhdas Päijät-Häme luonnonsuojeluyhteisö edustaa vahvasti Aili Lifestylen elämänarvoja ja siksi kerrommekin ylpeästi yhteistyöstä Roska-Riikkiksen ja hänen tiiminsä kanssa. Yhteistyö on pääsääntöisesti viestinnällistä, mutta toivottavasti myös käytännöntasolla pystymme auttamaan uusien roskainkeruuyhteisöjen muodostumista.
Riikkis haluaa auttaa ja antaa neuvoja roskainkeruuyhteisöjen perustamisessa. Olethan siis Riikkikseen yhteydessä, mikäli haluat lisätietoja Puhdas Päijät-Häme yhteisön tekemisestä tai olet kiinnostunut oman yhteisön perustamisesta tai verkostoitumisesta.


​"Hyvä minä, hyvä me!"


Talkooterveisin,

Riikka-Liisa Aalto
puhdaspaijathame@gmail.com

Kuvat: GoBros Oy
Logo: Suunnittelutoimisto Hood

@puhdaspaijathame
@puhdaspaijathame 

#roskaretki #roskatalkoot #puhdaspäijäthäme

Etelä-Suomen Sanomat marjaana.lahola@ess.fi
ESS teki Puhdas Päijät-Häme yhteisöstä jutun lehteen 27.10.2019, "Lahtelainen "Roska-Riikkis" perusti vapaaehtoisten roskankerääjien yhteisön, sunnuntaina roskia kerättiin räntäsateesta huolimatta". Lue juttu ja vaikuta tekemisestä >>
Kuva: Sami Lettojärvi