Shadeshares

ShadeShares aurinkolasit

ShadeShares logo

Shadesharesit ovat laadukkaita,  puusta valmistettuja aurinkolaseja. Kaikki lasit pienintä yksityiskohtaa myöten valmistetaan pajallamme Kenian Nairobissa. Tällä hetkellä työpajassamme kouluttautuu ja työskentelee 20 slummissa lapsuutensa viettänyttä nuorta. World Vision Kenia vastaa työntekijöidemme alkukoulutuksesta. 

Työpajassamme nuoret saavat arvokkaita työelämän taitoja sekä ammatillista koulutusta.  Heille maksetaan työstä World Visionin reguloima palkka. 

Shadesharesit valmistetaan ympäristöystävällisistä materiaaleista ja valmistusketjumme on avoin ja läpinäkyvä. Tiedämme, keitä työpajallamme työskentelee, sekä miten ja milloin töitä tehdään. Varmistamme, että työskentelyolosuhteet ovat kunnossa.

Shadeshares Kenia

 

TARINAMME JA TIIMIMME

Shadeshares on tamperelaisen teknologiayrittäjä Jan-Erik Westergårdin ja hänen kenialaisen vaimonsa Veronican pitkäaikainen unelma. Asuessaan ja monilla matkoillaan Keniassa Jan-Erik ja Veronica tutustuivat paikallisiin slumminuoriin ja heitä auttaviin tahoihin. Syntyi ajatus yrityksestä, joka auttaisi kenialaisia slumminuoria paremman elämän alkuun koulutuksen ja työllistämisen keinoin. Vuonna 2017  Jan-Erik ja Veronica saivat mukaansa joukon suomalaisia yrittäjiä. 8rafikin tarina alkoi. Ensimmäinen tuote on laadukkaat, puiset Shadeshares-aurinkolasit.

Kuten nimestä voi päätellä, Shadesharesin tarkoituksena on tehdä hyvää niin lokaalisti kuin globaalisti. 30% aurinkolasien myyntihinnasta kanavoidaan hyvän tekemiseen ja hyväntekeväisyyteen Keniassa ja Suomessa.

Kansainvälinen yhteistyökumppanimme on World Vision. 20% jokaisesta myydystä aurinkolasiparista käytetään  Kariobangin & Korogochon slummissa asuvien nuorten ammatillisen koulutukseen ja työllistämiseen.

Lisäksi 10% aurinkolasien myyntihinnasta lahjoitetaan suomalaisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Tällä hetkellä tuettuihin suomalaisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin kuuluvat esimerkiksi FightBack ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto, HOPE ry, Icehearts, Lasten ja nuorten säätiön aloite GLOW, Suomen mielenterveysyhdistys Sekasin 24/7 Chat, Kehitysvammaliitto  ja Tampereen konservatorion stipendiohjelma. 


PUUN ISTUTUS

Shadeshares pyrkii myös omaan, nolla hiilijalanjälkeen. Istutamme jokaista myytyä aurinkolasia kohden puuntaimen Afrikkaan. Tämän lisäksi tarjoamme yrityksille ja yksityisille ihmisille mahdollisuutta osallistua puiden istutukseen kanssamme Afrikassa hiilinieluja ja parempia elinolosuhteita sinne luoden. Meille on annettu Oyugisin kylästä, lähellä Kisumua maa-alue, jonne puita istutamme. Teemme tämän yhdessä kirkon, koulun, kyläyhteisön sekä Kenya Forestryn kanssa, joka toimii hankkeen asiantuntijaorganisaationa.