Weekendbee

Weekendbee Aissa Paronen Vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatteet
Weekendbee on vastuullisesti tuotettuihin urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin erikoistunut verkkokauppa. Weekendbee syntyi, kun Aissa ja Jukka havaitsivat, kuinka vaikeaa kuluttajan on löytää vastuullisia ulkoilu- ja urheiluvaatteita ja vertailla eri vaihtoehtoja. He perustivat verkkokaupan, jotta voisivat tarjota helpon vaihtoehdon kaikille luontoa rakastaville liikkujille löytää ekologisempia, eettisempiä ja kestävämpiä vaihtoehtoja.

Weekendbeen tavoite on tehdä vastuullisista urheiluvaatteista suosittuja vaihtoehtoja kaikille ulkona liikkujille ja urheilijoille, jotka etsivät turvallisia, ekologisia ja eettisiä vaatteita. Maapallo ei selviä, ellei jokainen meistä opettele ostamaan vähemmän ja parempaa. Weekendbee tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden toimia vastuullisesti helpolla ja inspiroivalla tavalla.

Aissa ja Jukka valitsivat yrityksensä nimeksi Weekendbee, koska mehiläiset ovat tärkeässä osassa maapallon ekosysteemin ylläpidossa ja huolehtivat luontomme monimuotoisuudesta. Mehiläisten elintila on kuitenkin kaventumassa. Esimerkiksi hyönteismyrkkyjen lisääntyminen, ilmastonmuutos, vieraslajien leviäminen, taudit ja kaupungistuminen uhkaavat mehiläisiä. Mitä voisimme tehdä auttaaksemme mehiläisiä? Täydellisen, ekologisen elämäntyylin noudattaminen voi tuntua työläältä, mutta onneksi mehiläisiä voi auttaa myös pienillä teoilla, kuten kasvattamalla kukkia tai valitsemalla ekologisesti valmistettuja tuotteita, joiden valmistaminen kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän.

Aissa ja Jukka tekevät paljon selvitystyötä kun etsivät sopivia vaatemerkkejä kauppaansa. He seuraavat tarkasti erilaisten kolmansien osapuolien tekemiä vastuullisuusselvityksiä vaatevalmistajista, jotta saavat myös ulkopuolista näkemystä ja vahvistusta kriteereilleen. He tapaavat vaatemerkkejä messuilla ja haastattelevat niiden omistajia ja työntekijöitä. Tärkein kriteeri heille on, että vastuullisuus on vaatemerkin ydinarvo ja kaiken tekemisen keskiössä. Tällöin se ohjaa kaikkea yrityksen toimintaa koko sen arvoketjussa. Vastuullisuus ei voi näkyä vain markkinoinnissa vaan sen tulee näkyä kaikissa teoissa aina suunnittelusta, tuotantoon, logistiikkaan, jälkimarkkinointiin, tuotehuoltoihin. Mikään yritys ei ole tietenkään täydellisen vastuullinen, sillä itse vaatteiden valmistustoiminta tietyssä mittakaavassa on aina haitallista ympäristöllemme. Tärkeintä on haitallisten asioiden minimoiminen sekä positiivisten asioiden maksimoiminen. Aissa ja Jukka esittelevät kaikki tuotemerkit sivullaan ja kertovat niiden vastuullisuudesta ja kriteereistä, miksi ne on valittu sivustolle.
Aili Lifestyle suosittelee vastuullisten valintojen tekemistä myös vaatteiden suhteen ja siksi haluamme kannustaa kaikkia yhteisömme jäseniä (#ailipeople) vierailemaan Weekendbee-verkkokaupassa ja valitsemaan fiksumman elämäntavan ❤️🐝
Weekendbee vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaattet